කෙසෙල් ගෙඩිය විතරක් නෙමෙයි , ලෙල්ලත් වැදගත් කියලා ඔයා මෙච්චර කාලයක් දැනගෙන හිටියේ නෑ නේද?
එහෙනම් ඔන්න කියවලාම බලන්නකෝ..
කෙසෙල් ලෙලි භාවිතය සහ ඒවා භාවිතා කරන ආකාරය..
1. දත් සුදු කිරීම සඳහා
• නැවුම් කෙසෙල් ලෙල්ලක ඇතුළත ඔබේ දත් මත විනාඩි 1–
2 ක් අතුල්ලන්න.
• සතියකට 3–4 වතාවක් එය කරන්න.
• සෝදා පිරිසිදු කරන්න.
• කාලයත් සමඟ පොටෑසියම් සහ මැග්නීසියම් වැනි ස්වාභාවික ඛනිජ ලවණ දත් දීප්තිමත් කිරීමට උපකාරී වේ.
2. සම රැකවරණය සඳහා
• කුරුලෑ/කුරුලෑ: ලෙල්ලේ ඇතුළත බලපෑමට ලක් වූ සම මත මෘදු ලෙස අතුල්ලන්න. මිනිත්තු 15–20 අතර කාලයක් තබන්න, පසුව සෝදන්න.
• රැළි/වියළි සම: ලෙල්ල තලපයකට මිශ්ර කර, මී පැණි හෝ කෝමාරිකා සමඟ මිශ්ර කර, මුහුණු ආවරණයක් ලෙස විනාඩි
15 ක් යොදන්න.
3. කෘමීන් දෂ්ට කිරීම් සහ කැසීම ඇති සම සඳහා
• ලෙල්ලේ ඇතුළත දෂ්ට කළ ස්ථානයේ මිනිත්තු කිහිපයක් ඔබන්න.
• එය ස්වභාවිකව කැසීම, රතු පැහැය සහ ඉදිමීම අඩු කළ හැකිය.
4. ඉවුම් පිහුම් සඳහා
• හොඳින් සෝදන්න, ලෙල්ල තම්බා හෝ වාෂ්ප කරන්න.
• ස්මූතිස්, ස්ටර්-ෆ්රයිස් හෝ කරි වලට එකතු කරන්න (විශේෂයෙන් ඉන්දියානු සහ ශ්රී ලාංකික ආහාර පිසීමේදී).
• තන්තු සහ ප්රතිඔක්සිකාරක වලින් පොහොසත්.
5.හිසකෙස් සෞඛ්යය සඳහා
• කෙසෙල් ලෙලි පොල්තෙල් සමඟ තලපයකට මිශ්ර කරන්න.
• හිස්කබලේ සහ හිසකෙස් වලට සම්බාහනය කරන්න.
• මිනිත්තු 20 ක් තබන්න, පසුව සේදීම → දීප්තිය සහ ශක්තිය ලබා දීමට උපකාරී වේ.
6. ගෙවතු වගාව සඳහා
• ලෙලි කුඩා කැබලිවලට කපා පසෙහි වළලන්න → විශිෂ්ට ස්වාභාවික පොහොර.
• ලෙලි එක රැයකින් වතුරේ පොඟවා, ශාකවලට වතුර දැමීම සඳහා ජලය භාවිතා කරන්න → පොටෑසියම් එකතු කරයි.
උපුටා ගැනීම – අන්තර්ජාලයෙන්..
Post a Comment