කැපූ ළූණු හා පොල්කිරි ශිතකරනයේ තැබීම සුදුසුද? ඔබ ඒ පිළිබදව දැනුවත් කරන්නයි මේ සුදානම...
ලූණු සුද්ද කර කපා තබා ගැනීම හා පොල් ගා තබා ගැනීමත්, පොල් කිරි ශීතකරණයේ ගබඩා කර තැබ්ම සුදුසුද ?
-ශීතකරණයේ කැපූ ලූණු තැබ්ම සඳහා නිසි ක්රමයක් අනුගමනය කිරීම වැදගත් වේ
-කැපූ ලූණු ශීතකරණයේ තැබීමෙන් ඒවායේ නරක් වීම ප්රමාද කළ හැකිය.
-ඉතිරි වූ ලූණු නැවත ප්රයෝජනයට ගැනීමට එය පහසු වේ. නමුත් ඒ සදහා නිසි ක්රම වෙදයක් අපි අනුගමනය කල යුතුයි
-ඒ සදහා වායු රෝධක බහාලුම් (Airtight container) භාවිතා කරන්න: කැපූ ළූණු තදින් වැසුණු පියනක් සහිත පිරිසිදු බහාලුමක දමන්න. මෙය ලූණු වල තෙතමනය රඳවා ගැනීමට සහ ශීතකරණයේ ඇති වෙනත් ආහාරවලට සුවඳ උරා ගැනීම වැළැක්වීමට උපකාරී වේ.
-කැපූ ළූණු ශීතකරණයේ දින 3-4 කට වඩා වැඩි කාලයක් තබා නොගන්න. ඒවායේ ගුණාත්මකභාවය සහ රසය කාලයත් සමඟ අඩු විය හැකිය.
-තවද නැවත භාවිතා කිරීමට පෙර ළූණු වල සුවඳ සහ පෙනුම පරීක්ෂා කරන්න. නරක සුවඳක් හෝ වෙනසක් තිබේ නම් ඒවා ඉවතලන්න.
සැලකිය යුතු කරුණ:
-කැපූ ළූණු වල තියුණු ගන්ධය ශීතකරණයේ ඇති අනෙකුත් ආහාරවලට කාන්දු වීමට ඉඩ ඇත. එබැවින් වායු රෝධක බහාලුම් භාවිතා කිරීම ඉතා වැදගත් වේ.
මේ අනුව, නිසි ලෙස ඇසුරුම් කර ශීතකරණයේ තැබුවහොත් කැපූ ළූණු සුරක්ෂිතව තබා ගත හැකිය.
පොල් කිරි
ශීතකරණයේ පොල් කිරි නිසි ලෙස ගබඩා කළ හොත් එය දින කිහිපයක් දක්වා නැවුම්ව තබා ගත හැකියි.
ඔබ පොල් කිරි ශීතකරණයේ තැබීමේදී මතක තබා ගත යුතු කරුණු කිහිපයක් පහත දැක්වේ.
-හොඳින් වසා දැමූ භාජනයක දමන්න: පොල් කිරි වෙනත් ගන්ධයන් අවශෝෂණය වීම වැළැක්වීමට සහ එය වියළීම වළක්වා ගැනීමට හොඳින් වසා දැමූ භාජනයක් භාවිතා කරන්න.
-ශීතකරණයේ උෂ්ණත්වය: ශීතකරණයේ උෂ්ණත්වය 4°C (40°F) ට වඩා අඩු විය යුතුය.
-ශීතකරණයේ තැබූ පොල් කිරි සාමාන්යයෙන් දින 3-4 ක් පමණ හොඳින් පවතිනු ඇත. කෙසේ වෙතත්, එහි ගුණාත්මකභාවය සහ නැවුම්බව රඳා පවතින්නේ එය ගබඩා කර ඇති ආකාරය සහ මුලින් කෙතරම් නැවුම්ව තිබුණාද යන්න මතය.
-පොල් කිරි නරක් වී ඇත්දැයි පරිහරනයට පෙර බලන්න
-එය ඇඹුල් හෝ ගන්ධයක් දැනේනම්
-එහි වර්ණය වෙනස් වී ඇත්නම්.
-එය අසාමාන්ය ලෙස ඝන වී ඇත්නම් හෝ කැටි ගැසී ඇත්නම්.
-මෙවැනි තත්ත්වයක් ඔබ දුටුවහොත්, එය පරිභෝජනය නොකිරීම සුදුසුය.
උපුටා ගැනීමකි
Post a Comment